Brazílie Vargem Alegre (Espresso)

Novinka
1758 vargem

Chuťový profil: mléčná čokoláda, turecký med, bezinky

Farma: Sítio Vargem Alegre

Farmář: Cleverson Daniel da Silva

Lokalita: Cristina, Mantiqueira

Odrůda: 100% arabica Yellow Catuaí

Zpracování: naturální

Nadmořská výška: 1350 m.n.m.

Sklizeň: srpen 2024

330 Kč
Skladem (2 ks)

Chuťový projev kávy

Náš dlouhodobý partner Cleverson se letos opravdu předvedl! Sladší espresso budete hledat jen stěží. Můžete v něm cítit lahodné a plné tóny sladké mléčné čokolády spolu se lahodným nádechem oříškového tureckého medu a bezinek.

 

Sítio Vargem Alegre se nachází v malebné obci Cristina na jihu Minas Gerais. Tento rodinný podnik vznikl rozdělením stoletého Sítio Furnas mezi Sebastião Daniela da Silvu a jeho syny, Cleversona a Eduarda.

Cleverson Daniel da Silva a jeho rodina věnují celý svůj život pěstování kávy udržitelným způsobem a dbají na harmonii s přírodou. Na farmě se nachází chráněné lesní rezervace, které jsou domovem bohaté flóry a fauny. Mezi místními druhy lze zahlédnout vlka, pásovce, ptáky jako kanárci či jestřáby.

Kávu od Cleversona odebíráme každý rok a s hrdostí ji zařazujeme do naší nabídky. Dokonce jsme minulý rok na jaře měli tu čest setkat se s tímto farmářem osobně. Společně jsme ochutnali jeho výjimečnou kávu v naší pražírně, což byl nezapomenutelný zážitek.

 

Od samého začátku se farma soustředí na maximální kvalitu. Práci na plantážích řídí zkušení agronomové a každá šarže je osobně kontrolována a degustována samotným Cleversonem, který je zároveň certifikovaným Q-graderem. Díky tomu je každá šarže kávy sledovatelná od sklizně až po šálek, který si můžete u nás vychutnat.

Tato káva pro nás není jen o výjimečné chuti, ale také o osobním propojení s farmářem a jeho příběhem.

 

Na Sítio Vargem Alegre se sklizeň provádí ručně, s maximální péčí. Kávové třešně se sbírají pouze ve chvíli, kdy jsou dokonale zralé, a ukládají se na plachty, aby se zabránilo kontaktu se zemí. Tentýž den se káva převeze do zpracovatelského centra přímo na farmě, kde jsou třešně omyty a následně sušeny na betonových terasách pod skleníky. Tím se minimalizuje riziko nežádoucí fermentace. Pokud je potřeba, sušení pokračuje v sušičce, dokud káva nedosáhne ideální vlhkosti.

Po usušení zrna odpočívají nejméně 40 dní v dřevěných nádobách, kde získávají svou charakteristickou chuť. Nakonec se káva roztřídí do šarží a skladuje se v malém skladu na farmě.

 

Kód Kód: 475
Jméno značky: Dos Mundos
Kategorie: Dos Mundos

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola